Apakah Garam Buluh 9 Kali Bakar?

1x-to-9x-roasted-bamboo-salt-changing-in-color

Garam Buluh 9 Kali Bakar juga dikenali sebagai garam buluh ungu. Ia adalah gred tertinggi organik garam buluh Korea. Garam buluh dibuat kaedah tradisional Korea berikut. Garam laut matahari kering diisi ke dalam batang buluh, kedua pengedap pembukaan buluh dengan tanah liat merah dan akhirnya menjalani mengulangi proses penaik suhu tinggi. Pada pemanggangan kesembilan, suhu pembakar meningkat sehingga 1500 ° C. Memeranjatkan, garam buluh putih kekelabuan adalah bertukar menjadi warna ungu. Perubahan warna menjadi ungu adalah disebabkan oleh perubahan susunan molekul sulfur. Dalam masa purba, perubahan warna dalam 9x garam buluh panggang dipercayai sebagai proses pemuliharaan tenaga penyembuhan yang lebih tinggi (rujuk kepada proses pembuatan garam buluh).

Pembuatan Garam Buluh 9 Kali Bakar adalah manifestasi falsafah oriental

hk3 9x roasted bamboo salt

Kajian mendapati bahawa garam buluh, dari pengeluaran sehingga pemilihan bahan mentah, dipandu oleh prinsip alam semula jadi pada keseluruhan dan berjalan melalui “syurga, bumi dan manusia-dalam-satu” falsafah timur. Teori oriental purba “Yin & Yang” dan “5 Elements, telah termaktub secukupnya dalam proses pengeluaran garam buluh. Malah, teori lima unsur-unsur Yin dan Yang adalah benar dan bermakna walaupun dari sudut pandangan sains. Semua di dunia ini dibentuk oleh “logam, kayu, air, api dan bumi”, kelima-lima elemen, tambahan pula mereka merupakan dunia material. oleh itu, adalah sangat semula jadi untuk menjelaskan bahawa kelima-lima elemen adalah percuma kepada yang lain:

 

Garam Buluh 9 Kali Bakar dan Teori 5 Elemen – kayu, api, tanah, logam, air

Teori 5 elemen dalam Garam Buluh 9 Kali Bakar.

Kayu: batang buluh, digunakan untuk mengisi garam buluh, terdiri daripada kayu berkualiti dari timur 

Api: kayu pain, yang digunakan untuk memanggang garam buluh, terdiri daripada api berkualiti  dari selatan 

Bumi: tanah liat merah, digunakan untuk menutup pembukaan, terdiri daripada tanah berkualiti dari wilayah tengah bumi

Logam: garam laut terdiri daripada logam berkualiti dari barat .

Air: buluh, garam laut dan tanah liat merah, tiga daripada mereka terdiri daripada kualiti utara air. Dengan gabungan Timur, Selatan, Barat, Utara, pusat, dan kaedah khas pengeluaran, berjalan di dalam hutan yang tenang, aman dan tenang oleh sungai kecil terutamanya dan gunung, garam buluh boleh dikatakan sebagai makanan unik yang besar bagi manusia .

Dengan gabungan Timur, Selatan, Barat, Utara, pusat, dan kaedah khas pengeluaran berjalan di dalam hutan yang tenang, aman dan tenang oleh sungai kecil terutamanya dan gunung, garam batu kecubung buluh (9x) boleh dikatakan sebagai makanan unik muktamad untuk manusia.

Garam Buluh Ungu – Gabungan Indah Intipati Langit dan Bumi

Ini adalah gabungan yang sangat imaginatif:
• Marin (bagi pihak garam laut): mengandungi berpuluh-puluh mineral yang diperlukan haiwan dan manusia, adalah asas kehidupan;
• Bumi (bagi pihak tanah liat merah): mengandungi makanan dan sayur-sayuran yang kita makan, semua ini adalah dari bumi, adalah rumah untuk kita hidup;
• Hutan (bagi pihak pain dan buluh): mengandungi semangat langit dan bumi dan mengambil perhiasannya iaitu Matahari dan Bulan. Apabila langit berkilau dengan bintang, rumput hijau diletakkan kembali di atas padang.
Siapakah orangnya? Yang berani membayangkan untuk meletakkan laut, tanah, hutan dan kaedah-kaedah “lima unsur-unsur yin dan yang” bersama-sama untuk mendapatkan penembusan bersama, pelengkap bersama, dan pengayaan bersama supaya dapat membuat jenis makanan khas yang baru – garam buluh?
Hanya oriental, terutama oriental yang mempunyai kebijaksanaan purba.

 

Membakar dan melebur – melahirkan Garam Buluh 9 Kali Bakar

Kelahiran Garam Buluh 9 Kali Bakar Korean bergantung kepada kombinasi imaginatif bahan mentah, ia pasti bukan penghitungan mudah seperti 1 + 1 = 2, tetapi ia datang dengan perasaan yang mendalami kepastian pada sifat hidup, juga perkara-perkara didalam dunia bahawa material ini wujud semula di bawah ketegangan daripada lima unsur-unsur Yin dan yang. Ini hanya sebahagian daripada keajaiban, untuk menjadi sejenis bahan-tenaga yang tinggi, ia juga perlu untuk memilih cara tertentu untuk menggabungkan semua bahan-bahan organik. Dalam proses penyatuan, ia adalah penting untuk mencapai timbal balik di kedua-dua dan menggabungkan sehingga mendapat kesempurnaan pembentukan. Pada ketika ini, terdapat perbezaan asas antara penghitungan mudah seperti 1 + 1 = 1 dan teknik yang ditapis oleh bahan tunggal atau beberapa secara hafalan. tenaga, keberkesanan adalah 1 + 1 ≥ 2.

Dalam kes itu, apa yang digunakan untuk peleburan? Apa yang digunakan untuk penggabungan? Ia adalah pembakaran!

 

Api Ajaib dan Garam Buluh Ungu

Nenek moyang kita yang berpandangan jauh dalam memilih api sebagai vektor alam suatu ketika dahulu. Ia menjadikan garam buluh menjadi jenis bahan makanan yang unik  yang dibentuk oleh bahan-bahan seperti garam biasa laut, tanah liat merah dan pain, bahan-bahan yang tidak berkaitan dari permukaan mereka. Garam Buluh Ungu dikatakan unik. Ia adalah pasti. Ini kerana ia bukan bahan umum lagi satu bahan makanan dengan tenaga yang tinggi dan melebihi yang lain. Antara banyak sebab, garam buluh dipanggang dengan api adalah faktor yang paling penting untuk membentuk ciri-ciri khas garam buluh

 

Apakah “memanggang”? Mengapa ia begitu penting dalam pembuatan garam buluh ungu 9 kali panggang

Mengambil perkataan Cina “烤” . Perkataan << 火 >>, “api” tambah pada perkataan << 考 >>, “ujian”, iaitu pembentukan << 烤 >>, “panggang”. Ini bermakna bahawa selepas pembakaran, api dan bahan-bahan kesejahteraan dibakar dengan sempurna boleh digabungkan. Api adalah yang terbaik untuk mengubah sesuatu yang busuk menjadi sesuatu yang indah. Ini adalah kaedah yang paling saintifik untuk meningkatkan kualiti semua bahan dan mengubah sifat mereka melalui pyrogenation pada suhu tinggi.

Dalam “Compendium of Materia Medica”, saintis perubatan Cina terkenal Li Shi Zhen pernah menyebut bahawa garam harus terbaik dipanggang sebelum digunakan. Mengapa garam harus dipanggang sebelum digunakan? Masyarakat moden pada masa kini benar-benar tidak mampu untuk memahami kebijaksanaan orang-orang dahulu. Dikatakan, garam adalah bukan toksik pada masa itu, oleh itu, tidak ada masalah apa-apa pencemaran ini. Tetapi kenapa orang dahulu kala panggang garam jika tidak perlu? Jawapannya mudah sebenarnya: memanggang dan memanaskan garam tidak adalah semata-mata untuk menghapuskan pencemaran, juga untuk menguatkan tenaga; ia tidak hanya untuk diet harian, juga digunakan sebagai ubat kecemasan. Dalam erti kata lain, garam biasa akan menghasilkan sifat dadah setelah dipanggang. Ini adalah penemuan yang hebat dahulu kala kami. Kaedah mudah untuk mengubah keluasan garam biasa kepada keajaiban 9x panggang garam buluh ungu mencerminkan kebijaksanaan nenek moyang kita yang adil dan persegi.

 

Apakah api sebenarnya?

Di mata orang-orang dahulu, api hanyalah sejenis gas tetapi tidak ada tekstur yang sesungguhnya. Api dibentuk oleh langit dan bumi, yang boleh memusnahkan segala-galanya di atas tanah. Ia masih terdiri daripada kegunaan yang tidak terhad. Sekarang, pada pandangan sains, api adalah sejenis tenaga. Ia boleh mengubah sifat bahan sekali objek yang terbakar; Sementara itu api boleh memusnahkan beribu-ribu nyawa melahirkan kehidupan baru; api boleh mengubah tenaga, keluarkan dan membebaskan tenaga.

 

Mengapa kita menggunakan kayu pain untuk membakar  dalam pembuatan Garam Buluh 9 Kali Bakar?

Pokok Pine tumbuh tinggi dan perkasa, merupakan tumbuhan malar hijau. Ia bukan sahaja mempunyai sifat kayu tetapi juga terdiri daripada daya hidup yang kuat dan abadi. Kulit kayu pain adalah tebal dan kaya dengan resin. Walaupun ia dibakar oleh api pada suhu tinggi, ia menyimpan kehangatan. Banyak keberkesanan terdapat dalam garam buluh, misalnya: menyingkirkan sel-sel lama dan menggalakkan sel-sel baru, menggalakkan metabolisma, memberikan keupayaan pemulihan menakjubkan, bertenaga tinggi, daya hidup tinggi … … dan sebagainya . Semua ciri-ciri ini adalah asalnya dari kuasa pain.

Mengapa garam buluh 9 kali bakar  dapat memberi kesan yang ajaib pada mana-mana keadaan fizik, apa-apa toksin, dan apa-apa penyakit moden? Adakah ia kerana garam buluh telah memberi penuh perhatian dan bersatu semula dalam kebijaksanaan dan daya tarikan oriental purba ? Ia adalah misteri setakat ini. Garam buluh aktif, tenaga yang tinggi, tidak berbahaya kepada badan manusia dan kesan sampingan yang bukan toksik. Ia mendalam, mudah, dan ada hikmah tersembunyi. Garam buluh memberikan kesan ajaib yang sangat khas.

 Garam Buluh 9 kali bakar melawan kanser

HKIII menerima maklum balas pengguna yang banyak mengenai peningkatan kesihatan selepas menggunakan garam buluh 9 kali bakar. Keputusan yang paling penting timbul daripada pesakit kanser. Menurut pemenang Noble Prize, Dr. Otto Warburg, sel-sel kanser tidak dapat hidup dalam persekitaran alkali. garam buluh 9 kali bakar adalah salah satu makanan yang paling beralkali di dunia, tahap pH mencapai pH12.35. Dengan memakan 30 granul sehari, ia telah dilaporkan bahawa tahap sel kanser menurun dengan ketara selepas 2 minggu. Kami mencadangkan pesakit kanser hubungi pakar pemakanan dan dietetik kami di +60197161678 atau [email protected] untuk pelan pengurusan kesihatan individu.

 

Kebaikan Garam Buluh 9 kali bakar

1. fungsi Anti-alergi
2. fungsi Anti-kanser
3. fungsi Anti-obesiti
4. Rawatan pergigian dan penjagaan pencegahan
5. fungsi Anti-radang
6. penjagaan pencegahan untuk Salmonella Entertidis
7. Rawatan dan penjagaan pencegahan jangkitan candida yis
8. pengurangan kesan sampingan kemoterapi
9. penjagaan pencegahan untuk telinga
10. Anti-gastrik dan rawatan ulser
11. Memperbaiki diabetes
12. Rawatanuntuk artritis
13. Rawatan untuk sakit tekak

Rujuk kepada: https://www.hk3.com.my/bamboo-salt

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *