Pada tahun 1997, ‘New England Journal of Medicine’ menerbitkan artikel  yang menunjukkan pendapat tentang menghentikan perjuangan dalam menentang kanser, dan itu menjadi topik yang sangat hangat pada masa itu. Dakwaan mereka berdasarkan banyak penyelidikan yang mereka lakukan selama beberapa dekad, mereka gagal memperbaiki kadar penyembuhan kanser. Mereka menegaskan bahawa sumber dan tenaga harus dilaburkan untuk menyelidik ubat pencegahan dengan lebih fokus pada makanan. Diilhamkan oleh  bukti saintifik ini, kami berada di sini untuk menjelaskan bagaimana garam buluh pencegah kanser ini membantu mencegah dan merawat kanser.

Membangkitkan kuasa penyembuhan semulajadi

Ini kerana kuasa penyembuhan semulajadi sentiasa berfungsi di dalam tubuh manusia, kanser tidak akan berlaku hanya dalam tempoh 12 tahun. Kebiasaan pemakanan yang tidak baik dan pilihan gaya hidup yang tidak sihat kurang dari 10 tahun menyebabkan sel-sel bermutasi. Hasilnya adalah penyakit yang tidak dapat diubati yang dipanggil ‘kanser.’

Kebanyakan penyakit lain serta kanser dipengaruhi oleh diet harian kita. Untuk kekal sihat, anda perlu mengekalkan kuasa penyembuhan semulajadi anda, dan untuk merawat penyakit, anda perlu menghilangkan punca penyakit itu.

Garam buluh meneutralkan makanan berasid dan mengubahnya menjadi makanan beralkali dengan mengurangkan kuasa, dan menambah pelbagai mineral dan meningkatkan kekuatan penyembuhan semulajadi.

Faedah garam buluh terhadap kanser

Jika metabolisme, di mana nutrien bersih diserap dan sisa-sisa dikeluarkan, atau tidak berfungsi dengan baik, cecair badan menjadi seperti racun toksik yang tidak mengeluarkan toksin gas. Cecair ini akan menjadi racun yang menjadikan sel-sel tidak dapat berfungsi dengan baik atau rosak dan akhirnya membuat sel-sel kanser.

Garam buluh pencegah kanser dengan merawat kanser dan pelbagai penyakit lain dengan memudahkan penyerapan nutrien dalam tubuh kita dan merangsang metabolisme kita untuk mengeluarkan sisa yang tidak diperlukan oleh tubuh badan kita.

Selain itu, tumor malignan boleh berkembang di semua sel dan organ badan, tetapi jantung tidak membina kanser walaupun ia boleh mempunyai metastasis tumor ganas dari organ lain. Dengan kata lain, tumor jantung primer, yang disebabkan oleh kemerosotan sel-sel jantung adalah tidak wujud. Itu kerana garam buluh telah membantu menghalang tumor dalam tisu sel.

“Mengambil makanan tambahan kesihatan sekali atau dua kali sehari adalah tidak mencukupi untuk mencegah penyakit yang tidak dapat diubati. Anda perlu makan makanan yang sihat dengan garam buluh setiap hari. Itulah kaedah ‘doktor yang sangat baik,’ yang disebut oleh doktor Cina terkenal Sohn, Sah-mak, yang menghalang penyakit sebelum ia berlaku.

Mineral dari garam buluh pencegah kanser

Selenium, yang dikesan kira-kira 14ppm didalam garam buluh, adalah komponen enzim antioksidan dan ia mengandungi aktiviti antioksidan bersama dengan vitamin A, C, dan E. Ia dikatakan mempunyai potensi 1,970 kali vitamin E semula jadi dan 2,940 kali Vitamin sintetik, yang dikenali sebagai antioksidan. Telah dilaporkan bahawa selenium juga menghalang pengaktifan karsinogen, dan menghalang pertumbuhan sel kanser serta ketoksikan logam toksik.

Dalam garam buluh, germanium dikesan dalam jumlah yang sangat kecil, di bawah 1ppm. Walau bagaimanapun, germanium adalah turunan interferon yang sangat baik. Ia selamat daripada terkumpul di dalam badan dan menjadi subjek kepentingan sebagai bahan penting untuk pencegahan kanser dan imunoterapi.

Satu lagi mineral  penting dalam garam buluh ialah platinum, iaitu kira-kira 3ppm dalam garam buluh. Banyak jenis ubat-ubatan anti-kanser yang menggunakan platinum telah dibangunkan, dan ia digunakan untuk kosmetik dan sebagai suplemen kesihatan dalam makanan, tetapi kesan pada tubuh manusia tidak dipelajari secara terperinci.

Nasihat kanser dari pemenang Hadiah Nobel sangat konsisten dengan profil pemakanan garam buluh

Otto Heinrich Warburg, seorang ahli kimia dari Jerman, mendapati punca pembentukan tumor pada tahun 1923. Oleh itu, beliau telah dinamakan sebagai pemenang Hadiah Nobel pada tahun 1931.

Beliau menggambarkan penyebab utama penyakit kanser adalah tindak balas tumor semasa pernafasan sel-sel di mana metabolisme aerobik gula digantikan oleh penapaian gula anaerobik. Tumor akan berkembang semasa proses fermentasi gula anaerob. Proses ini berlaku pada awalnya kerana kekurangan oksigen.

Kita akan berasa letih, lemah dan cepat penat apabila sel-sel kekurangan oksigen dalam persekitaran berasid. Apabila keasidan di luar membran sel menjadi lebih tinggi, ia menyebabkan darah menjadi berasid.

Dalam persekitaran berasid, sel-sel masih hidup. Walau bagaimanapun, perkembangan sel-sel ini tidak lagi dikawal oleh otak. Kod genetik DNA sel-sel ini juga berbeza daripada sel-sel badan yang ada. Oleh itu, sel-sel ‘jahat’ berkembang sehingga akhirnya membentuk tumor.

Warburg percaya punca utama tumor adalah kekurangan oksigen. Kemudian, keadaan ini disebabkan oleh keasidan di dalam badan. Jadi, menggunakan bahan alkali untuk meneutralkan asid, melepaskan ion-ion toksik hidroksida( OH-) , menyediakan persekitaran dengan oksigen yang mencukupi dapat mencegah pembentukan tumor.

Sekiranya pH dalam badan kurang daripada pH7, ini bermakna OH- tidak wujud. Oksigen yang mencukupi dan OH- adalah sama penting dalam aktiviti penyelenggaraan sel. Apabila sel-sel di sekeliling bertukar menjadi berasid, sel itu sendiri berkurangan dalam oksigen.

acidic-vs-alkaline-blood

Gambar di sebelah kiri menunjukkan darah dalam persekitaran berasid, pekat darah, melekit dan likat, dengan itu menurunkan pengambilan oksigen. Manakala gambar yang betul menunjukkan darah dalam lingkungan alkali, darahnya jelas, tidak melekit, oleh itu pengambilan oksigen optimum.

Sel-sel yang sihat adalah alkali, sel-sel kanser adalah berasid. Keputusan untuk membuat pembedahan tumor perlu dipertimbangkan terlebih dahulu kerana walaupun operasi telah berjaya, jika persekitaran asid tidak berubah, pertumbuhan tumor akan berulang. Tambahan pula, radioterapi dan kemoterapi memusnahkan sel-sel kanser dan sel-sel yang sihat pada masa yang sama. Akhirnya, sisa sel hancur menjadi toksin berasid yang boleh menyebabkan kesan merosakkan kepada tisu sihat. Oleh itu, kami mencadangkan untuk menggunakan garam buluh yang bersifat alkali (pH10.44) untuk meneutralkan dan mengeluarkan toksin berasid.

bamboo-salt-cancer-pictures

Percubaan penggunaan garam buluh terhadap sel kanser dan tumor telah dijalankan oleh pasukan penyelidikan dari Universiti Nasional Pusan, Korea Selatan. Mereka mendapati bahawa selepas seminggu pengambilan garam buluh 9 kali bakar, tumor paru-paru pada tikus berkurangan dengan ketara. Dos yang diberikan adalah 3 kali sehari. Pengurangan sel-sel kanser dan tumor yang diterangkan di atas gambar. Percubaan ini menunjukkan Jukyeom mempunyai kesan anti-kanser.

Pembunuh kanser: garam buluh + bawang putih

116
download (97)

Institut Kanser Kebangsaan di Amerika Syarikat mengumumkan makanan anti-kanser setiap tahun dan bawang putih menjadi makanan anti-kanser No. 1 selama bertahun-tahun. Bawang putih memainkan peranan yang sangat baik untuk menghilangkan keradangan dan menjana semula sel-sel normal yang sihat, jadi ia boleh menyembuhkan dan mencegah pelbagai gangguan gastrousus. Kerana keupayaannya ini, ia juga dipanggil sebagai makanan anti kanser.

Bagi penggunaan untuk aktiviti anti-kanser, bawang putih berfungsi dengan baik di dalam badan dengan sokongan garam buluh. Nutrien yang diperlukan tubuh untuk diserap ke dalam sel-sel bersama-sama dengan nutrien seperti asid amino, gula dan air.

Apabila bawang putih digabungkan dengan garam buluh, nutrien bawang putih dapat dipindahkan ke setiap sel lebih cepat. Garam buluh yang bergerak ke dalam sel melakukan dua pekerjaan serentak dalam sel, pertama, mengaktifkan enzim dan mengeluarkan serpihan keluar dari sel, dan kedua, membekalkan mineral supaya sifat farmakologi bawang putih dapat diaktifkan dalam sel. Dengan gabungan mineral garam buluh dan bawang putih, sel-sel akan berada dalam keadaan yang lebih baik untuk menghasilkan nutrien baru dan menjalankan tindakan anti-tumor yang lebih kuat.

Dengan kata lain, menambah garam buluh didalam makanan mempunyai kesan farmakologi atau antikanser yang menjadikan kesan farmakologi lebih kuat serta memudahkan penyerapan nutrien.

Cara pengambilan garam buluh dengan bawang putih

Bawang putih memainkan peranan yang sangat baik untuk menghilangkan keradangan dan menjana semula sel-sel normal yang sihat, jadi ia boleh menyembuhkan dan mencegah pelbagai gangguan gastrousus. Kerana keupayaannya seperti ini, ia juga dipanggil sebagai makanan anti kanser.

Anda perlu makan lebih daripada 30 keping bawang putih yang dipanggang setiap hari, walaupun jumlahnya mungkin berbeza bergantung pada jenis penyakit yang anda miliki.

Apabila bawang putih dan garam buluh digabungkan, campuran keduanya mempunyai bahan yang banyak yang menghilangkan bahan pencemar, racun dadah dan produk buangan serta menstabilkan sel normal.

Sekiranya anda makan bawang putih panggang mencurahkan garam buluh secara berterusan selama sebulan, anda akan melihat bahawa kulit anda menjadi lebih baik.

Selain daripada kanser, bawang putih panggang dan garam buluh sangat berkesan untuk pelbagai penyakit atopik dan dermatitis atopik serta penyakit lain seperti ulser gastrik, ulser duodenal, gastritis, sembelit, cirit-birit, sindrom usus yang sengit, dan sebagainya.

Peringatan

Garam buluh yang dibuat oleh teknologi unsur semula jadi akan membuka peluang untuk sains semulajadi dan perubatan alternatif untuk terus berkembang, dan berfungsi sebagai jambatan yang menghubungkan perubatan barat dan alternatif.

Garam buluh akan menjadikan sebagai bahan kehidupan yang penting untuk melindungi kehidupan kita dan mencegah pelbagai penyakit abad ke 21.

Maklum balas dari pengguna kami

“Ubat Kesihatan ini telah meningkatkan kesihatan saya secara dramatik. Saya mengucapkan terima kasih kepada seorang lelaki Cina di Malaga Markets di Perth, Australia Barat kerana memperkenalkan saya garam buluh ungu 9 kali bakar ini. Ia menyembuhkan kanser dengan menghidupkan badannya. Banyak kesan yang anda telah terangkan di atas berlaku kepada saya kerana saya sangat sakit. Saya masih mengambilnya setiap hari untuk mengoptimumkan kesihatan saya. Saya berasa normal dan sihat untuk kali pertama dalam tempoh 4 hingga 5 tahun sejak mengambil banyak ubat preskripsi untuk penyakit.”

-Michelle-

Jurnal garam buluh

bamboo-salt-cancer-journal

Sumber: NCBI

Penyelidikan ini menunjukkan garam buluh ungu menghalang penyakit kanser pada tikus.

bamboo-salt-cancer-journal-2

Sumber: Journal FASEB 

Kajian ini menunjukkan garam buluh ungu adalah berkesan untuk memperbaiki sel-sel kanser manusia.

Peringatan

Garam buluh yang dibuat oleh teknologi gabungan elemen semula jadi akan membuka peluang untuk sains semula jadi dan ubat alternatif untuk terus berkembang, dan berfungsi sebagai jambatan yang menghubungkan perubatan moden dan perubatan alternatif.

Garam buluh akan menjadikan dirinya sebagai bahan kehidupan, yang penting untuk melindungi kehidupan kita dan mencegah pelbagai penyakit abad ke 21.

Garam Buluh HKIII telah diperkenalkan kepada Sultan Brunei

HKIII – Garam Buluh Ungu (9 Kali Bakar)

30 gram x 2 botol

Pos percuma!

RM290

35 Responses

 1. Garam buluh yang mana sesuai untuk kanser darah cml

 2. Hi ibu sy menghadapi canser payu dara tahap 4 apakah semua garam bambu perlu sy order

 3. Hy Allan beberapa bulan lepas saya ada berjumpa doc pasal bengkak kelenjar saya tp doc sarankan sy untuk menjalani biopsi tp sy takut nak buat n sampai skg sy xpnh jmp doc lg Cuma skg sy mengamalkan makan bawang putih mentah dan sy campurkan dlm yogurt utk memudahkan sy telan alhamdulillah bengkak sy da mengecil tapi tak hilang lg. Skg sy rasa ade benjolan disetiap paha2 saya adakah ni pn sama macam kalenjar dan pemakanan ape yg spttnya sy boleh makan utk mengurangkan pembekakan ini.

 4. Adakah Garam Buluh Masih mampu menyembuhkan pesakit kanser paru-paru tahap 4? Tanpa unsur rawatan perubahan maksudnya tanpa kemo/radioterapi/pembedahan mahupun immunoterapi?

 5. Hii maaf bertanya ye. Ibu sayaa ada tumor di payudaranyaa beserta nanah. Adakah produk ini dpt membantu?

  1. Hi Ain, garam buluh ungu dan serbuk barli hijau boleh membantu.

   1. hai, bagaimana cara untuk menghilangkan sakit migrain dan penyakit penyakit yang lain seperti kencing manis, darah tinggi dan sebagainya.

  1. Hi Nurul, anda boleh hubungi 0197161678 untuk membuat tempahan.

 6. Hai…boleh ke sy guna garam buluh ni utk mencegah penyakit seperti kanser??….dan bagaimana cara penggunaan garam buluh ini

  1. Hi Rasidah, yes, garam buluh hk3 adalah makanan anti-kanser. Boleh cuba minum 1 paket garam buluh (life) + 1500ml (habiskan dalam sehari) untuk mencegah kanser.

 7. Hi, mak saya pesakit kanser payudara tahap 4, mak saya juga pesakit kencing manis,mana yg terbaik?

 8. Hai. Adakah garam buluh dapat membantu pesakit strok. Ayah saya ada tanda-tanda strok seperti percakapan yang kurang jelas dan kesukaran menelan makanan cecair atau pepejal.

  1. Hi Hidayah, garam buluh adalah lebih baik drp garam biasa, garam laut dan garam bukit. Ia mengandungi sodium yg lebih rendah. Oleh itu, ia lebih sesuai utk pesakit strok. Tapi ia tidak mengubati strok. Ia hanya tidak memberi kesan negatif seperti garam biasa. Tambahan pula, garam buluh mengandungi 80 jenis minerals yg boleh membersihkan darah dan menurunkan kolesterol.

 9. hai..ibu sy baru buat pembedahan buang fibroid..selepas seminggu..doktor sahkan ibu sy menghidap kanser ovari tahap satu..bolehkah beliau mengambil garam buluh ni

 10. hai..ibu sy baru menjalani pembedahan buang fibroid dkt kilang telurnya..tp fibroid tu terlalu besar sampai melekat dekat rahimnya..doktor terpaksa buang semuanya..selepas seminggu pembedahan dilakukan..doktor sahkan ibu saya kanser ovari tahap satu..garam buluh manakah sesuai untuk beliau ?

 11. hello Allan, Bolehkah pesakit darah tinggi dan kolesterol tinggi mengambil garam buluh ini?

  1. Hi Ehsann, boleh ambil 1 paket garam buluh + 1500ml air kosong. Minum utk sehari.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *