[uap-landing-commission slug=’awareness’]

Salam sejahtera, nama saya Allan, pakar pemakanan syarikat Garam Buluh HKIII. Hari ini saya ingin memperkenalkan cara menghentikan kencing manisdengan dua jenis jus semulajadi. Jus-jus ini diperkenalkan oleh Master Kamil (pemilik laman web www.garambuluhmalaysia.com ), seorang pakar Iridiology, dimana beliau berjaya membantu ramai penderita kencing manis menurunkan gula dalam darah pada jangka masa beberapa hari sahaja. Saya terkejut pada permulaan, sebab cara yang begitu senang boleh memberi kesan yang begitu baik pada penderita kencing manis.

Tidak membuang masa lagi, saya ingin membongkar rahsia ini kepada para pembaca dan semoga anda bermanfaat daripada resepi-resepi ini. Anda digalakkan cuba sendiri sekirannya anda ada kencing manis. Bagi mereka tanpa kencing manis, dicadangkan berkongsi cara ini dengan rakan-rakan, setara atau ahli keluarga. Bersama-sama kita sebarkan kasih sayang kepada mereka yang memerlukan.

1) Jus Lemon + Garam Buluh HKIII

7692437_orig

 

Mengejus 1/2  buah lemon kuning lalu masukkan jus dalam cawan kaca atau seramik (bukan cawan plastik). Tuangkan air sebanyak 500ml lalu campur dengan 5 gram garam buluh hk3. Minum setiap pagi sebelum sarapan. Jarakkan satu jam dengan ubat hospital jika anda sedang mengambilnya.

Jus lemon mengandungi vitamin C dan garam buluh hk3 mengandungi zat-zat galian yang diperlukan untuk mencegah kencing manis. Selain itu, jus lemon juga membantu memperbaiki kulit, mencegah ulser murut, mencegah kanser, menurunkan berat badan dan membanteras radikal bebas.

Segala penyakit berpunca dari asid berlebihan dalam darah. Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) memberi kesimpulan bahawa pH badan manusia yang sihat adalah 7.3-7.4 (beralkali lemah). Namun, gaya pemakanan zaman moden yang mementingkan kelazatan telah merosakkan keseimbangan pemakanan. Di mana lebih 80% makanan seharian kita bersifat asid. Contohnya, nasi putih, bee hun, kuih teow, kuih, krimer, gula putih, telur kuning, ayam, daging, lembu, kambing, makanan tin-tin, makanan jeruk dan sebagainya. Sebaliknya, makanan alkali seperti buah-buahan dan sayur-sayuran semulajadi jarang diambil oleh manusia zaman moden.

Jadi, untuk mengekalkan pH badan yang sihat, kita memerlukan makanan yang beralkali tinggi untuk meneutralizekan asid berlebihan dari makanan seharian. Walaupun lemon rasa masam, sebenarnya, khasiat lemon ditukar kepada khasiat beralkali tinggi selepas diserap. Dengan kealkalian garam buluh (pH10.44, paling tinggi selepas air zam-zam) dan lemon, jus ini amat berkesan untuk meneutralkan asid berlebihan dalam tubuh badan.

 

2) Jus Peria Katak + Garam Buluh HKIII

1061443_orig

 

Mengejus sebiji peria katak dan masukkan dalam cawan kaca atau seramik (bukan cawan plastik). Tuangkan air sebanyak 500ml lalu campur dengan 5 gram garam buluh hk3. Minum setiap petang sebelum makan malam. Jarakkan satu jam dengan ubat hospital jika anda sedang mengambilnya.

Peria katak dipercayai mempunyai insulin tumbuhan yang boleh membantu kencing manis. Garam Buluh HK3 mengandungi zat galian seperti kromium, zink dan vanadium yang boleh mengaktifkan insulin yang “tertidur”. Dengan kuasa menambah insulin dan mengaktifkan insulin, jus ini menyelesaikan masalah kekurangan insulin pada pesakit kencing manis

Pengambilan Jus Lemon dan Jus Peria Katak bersama Garam Buluh Setiap Hari Memberi Kesan Terbaik Untuk Kencing Manis

Tidak mengira apa tahap penyakit kencing manis anda, kedua-dua jus ini akan memberi kesan yang baik dan kukuh. Dicadangkan mengambil kedua-dua jus ini dan memeriksa paras gula dalam darah anda selepas beberapa hari. Kami percaya keajaiban akan berlaku pada diri anda jika anda mencuba.

Sumber:-

http://www.khasiatgarambuluh.com/blog/dua-jenis-jus-menghentikan-derita-kerana-kencing-manis

Jika anda memerlukan bantuan saya untuk mengatasi diabetes dalam 7 hari

2 Responses

  1. Kalau jus lemon campur dgn garam buluh diminum pada wak tu pagi sebelum sarapan dan minum waktu petang sebelum makan boleh tak

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *