pemotongan kaki akibat diabetes

“Saya juga mempunyai beberapa teman yang menderita diabetes selama 10 tahun bahkan sekitar 20 tahun. Saya hanya mengalami diabetes selama 6 tahun. Saya sangat tidak percaya bahawa diabetes saya telah menjadi teruk sehingga kaki saya perlu dipotong! Saya mahu elakkan pemotongan kaki akibat diabetes..!!!”

Seperti biasa, saya duduk dengan senyap dan menunggu jururawat memanggil nama saya. Secara terus terang, kali ini saya sangat gugup, kerana saya tidak berada di sini untuk ujian gula darah. Sebaliknya, doktor akan menentukan amputasi kaki diabetes yang diperlukan untuk saya iaitu pemotongan kaki. Saya mahu elakkan pemotongan kaki akibat diabetes.

Saya telah menderita diabetes selama 6 tahun, gula darah saya sentiasa tidak stabil. Walaupun saya telah mengambil ubat, tetapi gula darah saya masih tinggi. Di samping itu, saya mempunyai masalah kaki diabetic iaitu luka pemulihan perlahan dan kaki bengkak. Saya suka berkebun, mungkin ia hanya kerana saya membongkok atau mencangkung terlalu kerap sehingga kaki saya bengkak. Oleh itu, saya tidak banyak memberi perhatian kepada tanda-tanda awal komplikasi kencing manis ini.

Tetapi hal-hal yang penting tidak mudah, luka diabetik menjadi semakin teruk dengan nanah. Adakah saya berisiko untuk pemotongan kaki? 

“Bustaniah!”

Suara jururawat menembusi hatiku, saya rasa panik dan gelisah, kerana takut mendengar berita buruk tentang saya. Doktor memberitahu saya bahawa tahap jangkitan bakteria telah meluas, ia mengancam nyawa jika saya tidak memutuskan untuk pemotongan kaki diabetik.

Saya juga mempunyai beberapa rakan yang menderita diabetes selama 10 tahun, dan beberapa bahkan 20 tahun. Saya hanya mengalami diabetes selama 6 tahun, Saya sangat tidak percaya bahawa diabetes saya telah menjadi teruk sehingga kaki saya perlu dipotong!

Saya mula bertanya kepada rakan-rakan saya tentang apa-apa produk atau resipi yang boleh mengubati diabetes, cuba banyak produk, menghabiskan banyak wang, tetapi ia berakhir dengan kekecewaan. Saya berada dalam dilema tanpa harapan. Apabila saya putus asa, anak saya berteriak kepada saya,

“Ibu! Berita baik!”

Elakkan pemotongan kaki akibat diabetes. Anak perempuan saya mengenali 2 orang yang mendakwa mereka dapat membantu saya. Yang pertama masuk ke dalam fikiran saya, adakah ia menjadi pembohong yang lain? Kerana saya telah mencuba banyak produk yang tidak berkesan. Bagaimanapun, tidak ada salahnya untuk mencuba rawatan semulajadi, saya cuba.

Produk terkenal yang dapat membantu masalah kaki saya dipanggil “garam buluh HKIII”. Bolehkah garam dapat mengubati diabetes? Tiada jalan! Banyak keraguan pada masa itu.

Alex dan Encik Zhang dengan teliti menjelaskan kepada saya bagaimana HKIII dapat membantu. Pada permulaan, saya minum air garam buluh HKIII 3-4 kali sehari dan menggunakan air garam buluh untuk membersihkan luka. Tidak lama selepas penggunaan, saya berasa pening, insomnia, saraf, berpeluh dan banyak nanah dikeluarkan dari luka. Mereka memberitahu saya bahawa ini adalah kesan pemulihan biasa, jadi, saya terus mengambil sehingga gejala hilang.

  1. Sebelum menggunakan garam buluh HKIII, saiz luka diabetik lebih besar daripada telapak tangan, anda boleh melihat keparahan keperluan pemotongan.
pemotongan kaki akibat diabetes

2. Menggunakan garam buluh HKIII dalam dua bulan pertama, luka mula kering

2-1170x808
  1. Menggunakan garam buluh HKIII dalam empat bulan pertama, luka secara beransur-ansur menjadi lebih kecil.
3-1170x798
  1. Menggunakan garam buluh HKIII dalam tempoh 5 bulan pertama, luka telah menjadi sebesar 50 sen syiling!
4-1170x796
5-1170x804
  1. Menggunakan garam buluh HKIII selama 6 bulan, luka saya hampir sembuh! Kulit mati yang lebih besar daripada sawit hilang! Hebat!
6-1170x792
7-1170x805

Sebelum ini, saya berfikir tidak ada cara untuk menyelamatkan dan perlu membuang kaki. Kerana aturan Tuhan, saya bertemu garam buluh HKIII yang mengubah hidup saya. Selepas laporan ujian darah, indeks glukosa darah awal 16mmol / L, kini jatuh ke 5.5mmol / L! Malah doktor kagum! Ia menakjubkan!

Sekarang saya berasa sangat santai, bertenaga, dan lebih sihat daripada sebelumnya. Sebelum itu, lebih daripada setahun saya tidak dapat berjalan. Sekarang, saya boleh bergerak dengan mudah, saya juga boleh menjaga bunga dan tumbuhan kegemaran saya. Saya sangat berterima kasih kepada garam buluh HKIII!

bamboo-salt-diabetes-testimonial

Banyak wanita dari Kuantan datang untuk menyaksikan keajaiban apa yang telah berlaku kepada saya! Terima kasih HKIII Buluh Garam!

8-1170x801

Sumber Daripada:

 

Cik Bustaniah, 62 tahun, Pekan Nanas, Johor

Diabetes, pesakit kaki diabetes

Ingin kami membantu meningkatkan kencing manis anda dalam masa 7 hari?

Sila klik di sini: Saya ingin tahu bagaimana untuk memperbaiki kencing manis

Hubungi HKII: 019 716 1678

Jika anda perlu bantuan saya untuk mengatasi kencing manis seawal 7 hari

One Response

  1. Saya dah makan 1 kotak 40 sachet tiada apa pun hasilnya pada 27/2 saya buat pemeriksaan doctor diklinik kerajaan bacaan gula dlm darah 17.4 mmoil dua jam selepas makan tg hari darah tinggi 138/85

    1. Hi En Sallehuddin, bolehkah mendapat nombor telefon tuan utk nasihat pakar pemakanan? Sebagai maklum, garam buluh hkiii belum ada pakej 1 kotak 40 paket. Ia mungkin adalah jenama lain.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *