[uap-landing-commission slug=’awareness’]

pusat rawatan diabetes

Diabetes adalah satu keadaan di mana badan tidak dapat mengawal glukosa darah, atau gula darah didalam tubuh badan dengan tahap sewajarnya. Hasilnya, paras glukosa dalam darah menjadi tinggi dan dari masa ke masa, ini boleh merosakkan banyak organ-organ badan. Walaupun diabetes tidak boleh disembuhkan, ia boleh dikawal. Sangat penting untuk mengetahui tentang gejala diabetes dan faktor-faktor risiko yang melibatkan diabetes tidak kira diabetes jenis 1, diabetes jenis 2 atau diabetes gestasi.

Para profesional perubatan diabetes di Pusat Perubatan Desert Springs menyediakan penilaian pesakit dalam dan penilaian pesakit luar, rawatan dan pendidikan berterusan untuk orang dewasa dengan diabetes jenis 1 atau jenis 2, serta keadaan pra-diabetes. Pasukan penjagaan termasuk pendidik diabetes yang disahkan dan jururawat khas dengan doktor penjagaan utama pesakit untuk bekerjasama ke arah matlamat yang sama bagi membantu pesakit untuk mendapatkan kehidupan yang lebih sihat.

Program Akut Penjagaan Diabetes

Pusat Rawatan Diabetes di Hospital Desert Springs adalah program pertama pesakit diabetes di Amerika Syarikat untuk mendapatkan Sijil Kecemerlangan bagi Penjagaan Lanjutan Pesakit Diabetes dari “The Joint Commission”. Ini bermakna  bahawa Hospital memenuhi standard yang ketat untuk mengawal tahap gula darah pesakit semasa mereka dimasukkan ke hospital  sama ada mereka mengalami komplikasi diabetes pada masa yang diakui dengan keadaan yang tidak berkaitan. Ini adalah penting kerana mengawal glukosa darah boleh menjadi sukar apabila pesakit melawan jangkitan, tertekan atau pengambilan ubat-ubatan tertentu.

Hospital Springs Desert telah membangunkan protokol tertentu, teknologi berkomputer dan menyediakan sistem untuk penjagaan pesakit diabetes tahap tertinggi. Sebagai contoh, kakitangan menggunakan alat khas untuk mengekalkan kawalan gula darah yang ketat semasa dirawat di rumah sakit pesakit, seperti Glucommander, komputer yang bekerja dengan titisan insulin untuk memantau tahap gula darah pesakit

Perkhidmatan Diabetes bagi Pesakit Luar

Persatuan Diabetes Amerika telah mengiktiraf program pendidikan Pusat Rawatan Diabetes bagi pesakit luar selama 16 tahun bagi memenuhi Standard Kebangsaan untuk Pendidikan Pengurusan Sendiri Diabetes.

Kelas Pendidikan

Untuk membantu pesakit belajar untuk menguruskan diabetes mereka dengan berjaya, Pusat Rawatan Diabetes di Hospital Desert Springs menawarkan kelas pendidikan, serta pelantikan individu menggunakan dwibahasa iaitu bahasa Inggeris dan Sepanyol mengenai topik-topik seperti perubahan tingkah laku, penetapan matlamat, konsep pemakanan sihat, mengira karbohidrat, makan di  luar, membaca label, lipid, ubat, tekanan dan pengurusan semasa sakit, faedah senaman, pencegahan komplikasi dan penjagaan kaki. Kelas Pendidikan Khas Diabetes Gestasi juga disediakan untuk wanita yang didiagnosis dengan diabetes semasa mengandung.  

Pengenalan Penyakit Arteri Peripheral

Penyakit arteri periferal (PAD), yang biasanya memberi kesan kepada kaki, adalah pengerasan dan penyempitan arteri yang boleh berpunca dari pengumpulan plak atau lemak dalam saluran darah di luar jantung atau otak. Ini kerana pesakit kencing manis kadang-kadang telah kehilangan rasa di bahagian kaki dan tapak kaki mereka. Mereka  tidak merasa gejala PAD yang berlaku dan dan tidak bertindak dengan cepat untuk mendapatkan rawatan. Pusat Rawatan Diabetes di Hospital Desert Springs mengambil pendekatan proaktif untuk PAD dan menyediakan pemeriksaan Indeks Brachial secara percuma untuk pesakit.  

Pemantauan Glukosa Secara Berterusan

Pakar perubatan kadang-kadang menetapkan pemantauan glukosa secara berterusan (CGM) untuk membantu pesakit diabetes. CGM mengambil ukuran, sampel dan merekod glukosa melalui sensor kecil yang dimasukkan di bawah kulit. Setelah ujian anda selesai, laporan yang telah disesuaikan dihantar kepada pembekal penjagaan kesihatan pesakit.

Program Pusat Rawatan Diabetes

Program ini menawarkan perkhidmatan percuma dan diskaun yang boleh membantu mereka yang mempunyai diabetes terus menjalani gaya hidup yang sihat. Faedah termasuk kupon dan diskaun untuk produk dan perkhidmatan mesra-diabetes, maklumat diabetes melaui e-surat atau berita, dan juga maklumat mengenai seminar secara percuma dan pemeriksaan kesihatan dan kesejahteraan.

Pusat Rawatan Diabetes bukan sahaja menyediakan pendidikan, tetapi  memberikan sokongan dan dorongan untuk anda. Kami memahami bahawa diabetes merupakan sebahagian daripada daripada hidup anda dan diabetes setiap orang adalah berbeza. Itulah sebabnya salah satu matlamat kami adalah untuk membantu anda dengan diabetes ke arah gaya hidup sihat dengan jadual kerja, kehidupan keluarga dan aktiviti sosial.  

Pusat Rawatan Diabetes HKIII

download (18)

Pada 12 tahun yang lalu, pasukan HKIII telah menerokai negara Korea untuk mencari ubat semulajadi yang baru untuk merawat diabetes dan pelbagai jenis penyakit lain. Pasukan kami telah menemui “Rahsia Korea Yang Tersimpan” iaitu Garam Buluh.

Proses pembuatan Garam Buluh ini adalah berdasarkan teori 5 unsur untuk menghasilkan rangkaian tenaga positif dan sifat-sifat penyembuhan yang boleh memberi manfaat kepada kesihatan manusia secara semula jadi. Dengan usaha mencapai gaya hidup yang diilhamkan oleh kebaikan Garam Buluh, kami telah berjaya membongkar Rahsia Garam Buluh dan menubuhkan HKIII pada tahun 2003.

Kami tidak bercakap kosong atau menabur janji palsu kepada anda kerana Garam Buluh HKIII sudah dibuktikan sangat berkesan oleh saintis-saintis korea:-

“Saintis-saintis Korea berkata bahawa garam buluh meningkatkan toleransi paras gula dalam tisu badan sambil meningkatkan pengambilan gula oleh otot. Oleh itu, garam buluh amat berkesan untuk mengurangkan paras gula dalam darah (Saoraya, Chanmuang, et.al., 2011).”

 
4cfaaae490dbffbedb4f6f385dab826c617f0c87398e160626-pimgpsh-fullsize-distr_1

Mengapa perlu lawati kami?

 • Diabetes boleh dikawal.

Ia adalah keadaan yang kronik dan anda memainkan peranan utama dalam menguruskannya. Dalam perkongsian dengan doktor anda, kami mengajar anda kemahiran pengurusan diabetes.

 • Kehidupan yang sihat.

Dengan pengurusan dan kawalan diabetes yang baik, anda boleh menghalang komplikasi jangka panjang yang mengancam nyawa.

 • Kami boleh dipercayai.

Kami dari HKIII sentiasa memberikan yang terbaik untuk anda. Anda boleh mempercayai kami dengan bukti-bukti atau testimonial yang telah diberikan pengguna dan kepercayaan di atas pengalaman kami dalam bidang ini. 

Pusat-pusat yang diiktiraf oleh Persatuan Diabetes Amerika pula dianggotai oleh pakar diet berdaftar dan jururawat yang disahkan sebagai pendidik diabetes. Pusat-pusat rawatan ini bekerjasama dengan kira-kira 14,000 pesakit dan 400 pakar perubatan setiap tahun. Kami komited untuk amalan berasaskan bukti dan mencapai hasil kesihatan yang terbaik.

 • Jimat wang.

Kajian menunjukkan bahawa pesakit yang berpendidikan mempunyai kurang lawatan bilik kecemasan dan kemasukan hospital secara tidak langsung mengurangkan kos rawatan yang perlu ditanggung.

 • Anda tidak keseorangan.

Hampir 5 juta orang menghidap diabetes di Malaysia. Ini adalah bacaan tertinggi kerana ianya paling ramai di Asia Tenggara. 1 daripada 5 orang dewasa di Malaysia menghidap diabetes. Angka ini amat membimbangkan kerana meletakkan Malaysia di tangga ke-10 dunia dengan penghidap diabetes teramai.

 • Pendidikan diabetes.

Sebagai seorang yang berpendidikan tentang diabetes, ia membantu anda memahami rawatan diabetes yang ditetapkan oleh doktor anda, bagaimana dan mengapa mereka bekerja, dan mengapa perlunya perubahan gaya hidup. Pakar pemakanan HKIII bersedia untuk membantu anda kerana segalanya bermula daripada pemakanan.

 • Kemahiran mengawal emosi.

Ia adalah perkara biasa untuk mempunyai perasaan penafian, kemarahan, ketakutan, kekecewaan dan kemurungan. Kami boleh membantu anda dengan  kemahiran pengawalan emosi supaya anda dapat keluar ke zon selesa dan menjadi positif.

 • Dapatkan sokongan.

Anda boleh mendapat manfaat daripada bercakap dengan orang lain yang juga mempunyai kencing manis. Kami juga menggalakkan anda untuk membawa tetamu atau orang yang dicintai dengan anda ke pusat rawatan. Ini kerana mereka lebih memahami anda dan mampu memberi sokongan yang terbaik untuk anda. Pasukan kami (HKIII) amat mementingkan kasih sayang untuk menjaga perhubungan kekeluargaan ini.

 • Pakar diet dan pemakanan terbaik.

Kami akan menjadi sumber yang berterusan untuk anda apabila anda memerlukan kami. “Kami berada di sini untuk membantu anda untuk membantu diri sendiri.” Kami hanya memberikan yang terbaik kepada anda supaya anda dapat menghentikan derita kencing manis yang telah lama membelenggu anda.

Kesimpulan

Komplikasi diabetes adalah punca ke-7 utama kematian di kalangan rakyat Amerika. Para pakar berpendapat bahawa banyak kes diabetes yang tidak dilaporkan sebagai syarat membawa kepada atau menyebabkan kematian. Tetapi setiap tahun, lebih daripada 200,000 kematian dilaporkan   disebabkan oleh diabetes atau komplikasinya. Komplikasi diabetes termasuk masalah mata dan kebutaan, penyakit jantung, strok, masalah saraf, amputasi, penyakit buah pinggang, dan mati pucuk.

Pengecualian untuk penyakit kencing manis semasa mengandung, diabetes adalah kronik, penyakit yang tidak boleh diubati yang memberi kesan kepada hampir setiap bahagian badan. Ia menyumbang kepada penyakit serius yang lain dan boleh mengancam nyawa. Diabetes perlu diurus di bawah jagaan   pakar kesihatan sepanjang hidup seseorang. Komplikasi serius diabetes boleh dicegah atau dihentikan dengan penjagaan kencing manis yang betul.

Sekiranya anda ingin tahu cara menguruskan kencing manis secara tradisional, [pergi sini]

Hubungi Kami:-

+6019-7161678 / +607-6996555

Follow us:-

malay-ads3-8-orig_5

2 Responses

 1. Saya mengandung 7 bulan ….bacaan kencing manis saya apabila berpuasa adalah dibawah 5 …. apabila tidak berpuasa utk ambil bacaan bsp …adakala 5-6
  Adakah bahaya utk kandungan saya. Terima kasih

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *