[uap-landing-commission slug=’awareness’]

Peranan Air Kelapa Terhadap Diabetes

Diabetes mellitus adalah penyakit kronik yang disebabkan oleh pengeluaran yang tidak mencukupi oleh insulin pankreas atau badan tidak menggunakan insulin dengan cara yang betul. Terdapat tiga jenis diabetes seperti tahap1, tahap 2 terutamanya dan penyakit kencing manis semasa mengandung. Diabetes adalah salah satu punca utama kematian di kalangan rakyat Amerika lebih 10 juta orang mempunyai satu bentuk diabetes.

Air kelapa asli dari buah kelapa adalah selamat dan bersih. Mineral air kelapa adalah sama dengan sel-sel yang anda perlukan untuk kesejahteraan, termasuk kalsium, besi, kalium, zink, natrium, tembaga dan zink.

Air kelapa, diekstrak daripada kelapa hijau adalah sangat sihat. Kelapa mempunyai indeks glisemik rendah, rendah karbohidrat, serat yang tinggi, dan protein. Setiap auns kelapa parut mengandungi sekitar 5 gram serat. Anda perlu mengambil 30 – 35 gram serat setiap hari.

Kelapa mempunyai pelbagai ciri-ciri pemakanan yang boleh membantu dalam rawatan penyakit yang berbeza seperti kencing manis. Ia adalah baik untuk pesakit kencing manis kerana ia mempunyai pelbagai nutrien yang diperlukan untuk menguruskan gula darah. Manfaat air kelapa termasuk:

1. Melancarkan peredaran darah

Peranan Air Kelapa Terhadap Diabetes

Pesakit kencing manis mempunyai beberapa masalah seperti penglihatan kabur atau kebas kerana peredaran darah yang lemah. Air kelapa boleh meningkatkan aliran darah dalam badan dan juga berfungsi untuk membesarkan urat yang membantu darah untuk mengalir dengan mudah. Ia memberikan kelegaan daripada beberapa kesan sampingan penyakit.

2. Bantuan dalam menguruskan berat badan anda

Peranan Air Kelapa Terhadap DiabetesAir kelapa boleh memuaskan keinginan anda, dan menghalang anda daripada memakan sebarangan makanan. Ia mempunyai nilai yang indah seperti mineral, lemak baik, garam dan kolesterol. Pesakit kencing manis perlu memantau tahap berat badan dan gula darah mereka. Anda boleh mengambil segelas air kelapa dalam makanan ringan anda apabila anda berasa lapar.

3. Meningkatkan Metabolisme

peranan air kelapa terhadap diabetes

Air kelapa mengandungi beberapa ciri yang memberi kuasa kepada kadar yang lebih cepat metabolik dalam badan anda. Apabila kadar metabolisme anda mengembang, proses pencernaan gula menjadi cepat. Akibatnya, insulin tambahan dalam darah adalah terbakar dengan cepat. Ini bermakna anda mempunyai lebih daya hidup dalam badan anda. Oleh itu, air kelapa adalah sangat positif dan boleh mengambilnya dua kali seminggu.

4. Memberi nutrien penting

peranan air kelapa terhadap diabetesAir kelapa adalah bahan makanan yang mengandungi rendah karbohidrat dan serat yang tinggi. Ia juga mengandungi anti-oksida, mineral, omega-3 asid lemak dan lain-lain. Semua adalah penting untuk pesakit kencing manis untuk mengurangkan tahap gula dan berat badan mereka. Air kelapa meningkatkan kadar metabolisme; darah membawa oksigen dengan lebih cekap. Oleh sebab itu, anda mempunyai lebih daya hidup untuk aktiviti harian anda dan anda boleh melakukan tugasan dengan mudah.

5. Sifat Anti-virus

peranan air kelapa terhadap kencing manis

Kelapa mempunyai sifat anti-virus. Oleh yang demikian, ia membantu dalam memerangi jangkitan. Dan ia memberi manfaat penting kepada peminum air kelapa bagi pesakit kencing manis. Ia adalah minuman yang rasanya sejuk dan boleh diminum bila-bila masa. Tetapi sentiasa ingat bahawa apa-apa yang diambil perlu berpatutan supaya tiada isu lain yang timbul pada masa depan. Jadi minum sekadarnya dan dapatkan nasihat doktor anda sebelum menambah dalam pelan diet anda.

6. Air Kelapa + Garam Buluh HKIII

hk3 bamboo saltMenurut kajian Dr. Jaime Dy-Liacco, untuk aktifkan sistem penstabilan paras gula dalam darah, pesakit kencing manis harus mengambil 6 jenis zat galian, yakni Kromium, Zink, Magnesium, Manganese, Potassium dan Vanadium. Garam buluh HKIII mempunyai 70-80 jenis zat galian termasuk 6 jenis mineral yang boleh menyihatkan orang diabetes. Jika boleh campur khasiat air kelapa dengan garam buluh hk3, ia amat bermanfaat kepada kencing manis.

P / S: Jika anda memerlukan bantuan saya untuk mengatasi diabetes anda dalam 7 hari, [pergi sini]

garam buluh diabetes

7 Responses

 1. Boleh kah kita amal dengan hanya makan ubat herba kencing manis tanpa makan ubat hospital?

  1. Hi Patrick, ubat kencing manis hanya boleh dihentikan selepas pengesahan doktor perubatan. Kebanyakan testimoni hk3 menghentikan ubat hospital selepas beberapa bulan mengamalkan pemakanan seimbang, senaman fizikal dan mineral dari garam buluh hk3 secara konsisten. Anda juga boleh berujuk kepada

   https://hk3.com.my/ms/menu-pesakit-kencing-manis/

   https://hk3.com.my/ms/penawar-kencing-manis/

   Untuk maklumat lebih lanjut, anda juga boleh hubungi pakar pemakanan kami pada talian 0197161678

 2. Saya mohon pihak tuan memberi penjelasan berhubung dengan penyakit buah pingang yang boleh membawa kerusakan kepada buah pinggang itu sendiri.

  1. Hi MohamedZi, Terima kasih atas cadangan tuan. Kami akan menghantar ulasan ini kepada pasukan pakar pemakanan untuk mengeluarkan artikel tentang solusi bagi penyakit buah pinggang. Sekian.

 3. Saya mahu pihak tuan memberi penjelasan dengan lengkap berhubung dengan panyakit buah pinggang yang boleh menyebabkan kerusakannya terus.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *